Workshop: gezond bakken - de basis

Hier krijg je wat algemene uitleg en daarna ga je zelf aan de slag met een 4tal aangegeven receptjes waaruit je mag kiezen. Iedereen maakt 2x 3 cupcakes (dus 2 verschillende recepten) naar keuze. Er is een mogelijkheid om nadien cupcakes uit te wisselen met andere deelnemers die iets anders maakten. Je krijgt de cupcakes en alle 4 receptjes mee naar huis. Er is ook de mogelijkheid om je eigen favoriete (ongezonde) recepten mee te brengen. Wanneer de cupcakes in de oven staan bekijken we dan hoe we die wat gezonder kunnen maken.

Duur: +/- 3u, inclusief koffie/thee, proeven en gezellige babbel op’t einde

Workshop: gezond bakken voor gevorderden

Deze workshop kan je alleen volgen als je de basis al hebt gevolgd. In deze workshop wordt de algemene uitleg wat opgefrist en uitgebreid. Nadien ga je zelf experimenteren met de gezonde baktechnieken om je eigen receptjes uit te denken met de combinaties die jou wel iets lijken. Er is ook een mogelijkheid om wat geavanceerdere aangereikte receptjes te maken, onder andere op basis van peulvruchten (witte bonen, kikkererwten, …). Ook hier maak je weer 2x 3 cupcakes per persoon en krijg je de cupcakes, de recepten en de uitleg mee naar huis.

Duur: +/- 3u, inclusief koffie/thee, proeven en gezellige babbel op’t einde

Workshop: gezonde toppings en versieringen

Deze workshop kan je volgen na één van de vorige workshops (of beiden) of ook gewoon apart. Hier breng ik per persoon 6 reeds gemaakte cupcakes mee. We gaan in op de mogelijke toppings en gaan daar dus ook mee experimenten op de reeds gemaakte cupcakes. Ook zal je leren hoe je zelf gezonde marsepein kan maken en daarmee dus ook echt thema-versieringen kan gaan boetseren op de cupcakes. Dit alles met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je krijgt de 6 cupcakes per persoon, de receptjes voor de toppings en alle uitleg weer mee naar huis.

Duur: +/- 3u, inclusief koffie/thee, proeven en gezellige babbel op’t einde